Creatief in Frankrijk
 
Welkom
Cursussen en workshops
Agenda
Eigen werk
Foto's cursisten
Contact
Interessante Websites

 

Tekenen in Frankrijk

Deze tekencursus wordt gegeven op het terrein van La Chaumičre de Keraluic, in het zuidwesten van Bretagne, bij de plaats Plomeur.

Tijdens deze tekencursus wordt iedere dag een nieuwe tekening (mandala) opgezet, waarvan de vorm geďnspireerd is door de Bretonse omgeving. Daarna kan iedereen deze tekening naar eigen inzicht met kleurpotloden inkleuren.

De les is van 9.30 tot 12.30 uur. Hierna kun je zelfstandig verder gaan met de tekening. De ruimte met de materialen blijft hiervoor de hele middag beschikbaar. Of je kunt er voor kiezen om alleen of met z’n allen, de omgeving te gaan verkennen. Denk hierbij aan een bezoek aan het strand bij La Torche, met wellicht een surfles. Daarnaast kun je naar Quimper, een stad met oude vakwerkhuizen en een grote kathedraal. Of misschien wil je een bezoek brengen aan een atelier van een pottenbakker.

 

 

 

(bij het prehistorisch museum)

In de omgeving is veel te zien en te doen. Een informatiemapje wordt bij aanvang van de cursus aan iedereen gegeven. Ook is er informatie beschikbaar via Coen en Tineke Van Dorssen, de eigenaren van Keraluic. Van hen krijg je een zeer gedetailleerde kaart van de omgeving en tips over “wat je beslist gezien moet hebben.”

De kosten van het vervoer tijdens deze uitstapjes is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Cursus

De kosten van de tekencursus bedragen 150 euro per persoon. Bij de cursus inbegrepen:

  • 6 keer 3 uur onder begeleiding tekenen en kleuren

  • gebruik van materialen

  • koffie/thee

  • informatiemapje over de inspiratie achter de tekeningen en de omgeving

  • na afloop een foto-overzicht van de week (neem een usb-stick mee)

Voor aanvullende informatie en aanmelden kun je mailen naar kunstkamer, emailadres info@kunstkamer.info.

Verblijf

De cursus wordt gegeven op het terrein van La Chaumičre de Keraluic.

 

Op het terrein staat “La Chaumičre”, letterlijk “huis met een rietendak,” met op de begane grond 3 volledig ingerichte studio’s voor 2 personen en op de eerste verdieping een driekamer appartement voor 5 personen. Daarnaast is een kleine groene camping met 25 ruime staanplaatsen en comfortabel sanitair. Op de camping zijn twee volledig ingerichte piramidetenten te huur. Voor informatie en reserveren kun je terecht op de website www.keraluic.fr.

 

Tekenen in Frankrijk

 

   

 

Voor meer foto's van de tekenweek in 2012, juni 2013, september 2013, 2014, mei 2015 en juni 2015 klik op de maand/het jaartal.

 

Mandala tekenen
Overige Mandala
Chakra
keltische symbolen
Zentangle
Zentangle materiaal
Glas verven
Tuimelblokken maken
Bij u thuis of op het werk
Kinderstreken
Creatief in Frankrijk
Porselein verven