Overige mandala’s

Door om me heen te kijken blijf ik mezelf inspireren en die inspiratie geef ik graag door. In de natuur, de architectuur, reclames en op televisie. Overal zie ik mandala’s. Hieronder een aantal workshops die ik geef.

Landenmandala

Met ieder land hebben we bepaalde associaties. Hierbij kun je denken aan planten en dieren die vooral in dat ene land te zien zijn, of aan de kleuren van de nationale vlaggen, of bepaalde producten die je ergens kunt kopen of eten. Aan de hand van bepaalde kenmerken tekenen we een basisvorm. Hierin kun je naar eigen inzicht symbolen tekenen en/of kunt kleuren.

Mandala/Zendala

Tijdens deze workshop tekenen we een mandalavorm die je daarna naar eigen inzicht kunt vullen met (Zentangle)patronen en/of kunt kleuren.

Bloemen en fruit

Veel bloemen en fruit hebben zelf een mandalavorm. Ik kies er voor om tijdens de workshops afwisselend uit te gaan van 1 bloem of fruit in zijn geheel, een mandala op te bouwen uit diverse onderdelen of stadia van 1 bloem/fruit of een mandala tekenen met meerder bloemen/fruit.

De vier jaargetijden

In deze mandala’s teken je de symbolen die voor jou met dat specifieke jaargetijden verbonden zijn. Ook gebruik je de kleuren die daar voor jou bij horen.

(foto’s geplaatst met toestemming van de cursisten)