Zentangle®

Zentangle is een gemakkelijk te leren methode voor het creëren van mooie beelden door het gebruik van herhalende patronen. Het is een fascinerende nieuwe kunstvorm die leuk is en ontspannend. Het verhoogd de focus en de creativiteit.

Met Zentangle kan iedereen prachtige tekeningen maken van herhalende patronen. Deze methode is gemakkelijk te leren en gemakkelijk om te doen. En ook al gaat het uit van een specifieke serie stappen, het resultaat is een creatieve uiting die boven de regels uitstijgt.

Je kunt bij het maken van een Zentangle niets fout doen. Het gaat om het proces waardoor een Zentangle alleen op een Zentangle hoeft te lijken en op niets anders. Ook is er geen boven of onder.

Voor meer informatie over Zentangle, hoe het is ontstaan, hoe en waar het voor gebruikt kan worden vind je op de website www.zentangle.com.

Zentangle Basis workshop

Maak kennis met de Zentangle methode tijdens de Basis Workshop. Tijdens deze workshop vertel ik je meer over de achtergronden van Zentangle en leer je jouw eerste patronen tekenen. Na deze workshop weet je voldoende om zelf aan de slag te gaan. Na de workshops worden de gemaakte tegels (tiles/kaartjes) als een mozaïek neergelegd.

De kosten van de basis workshop zijn EUR 30,– per persoon inclusief materiaal (mini-kit voor gebruik tijdens de workshop en om thuis verder te gaan) en koffie/thee.

De vervolg workshops zijn toegankelijk voor iedereen die een basis workshop heeft gevolgd bij mij of bij een andere gecertificeerde Zentangle docent.

Zentangle wit op zwarte tiles. Tijdens deze workshop wordt er met een witte Gelly Roll pen op zwart papier getekend, waarna met een wit potlood highlights worden toegevoegd.

De kosten voor deze workshop bedragen 25 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal, koffie/thee.

Zentangle Renaissance tiles. Tijdens deze workshop gaan we tekenen op een licht bruin papier, met een zwarte Micron pen en een bruine Micron pen, waarna we schaduwen met een grafiet potlood en een wit potlood.

De kosten voor deze workshop zijn 25 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal, koffie/thee. Neem je mini-kit mee om tijdens de workshop te gebruiken.

Zentangle geïnspireerde workshops/Zentangle – verdieping.

Bij deze workshops wordt niet altijd op officieel Zentangle papier getekend. En soms gebruiken we ook kleur. Voorbeelden van deze workshops :

  • Nieuwe patronen tekenen.
  • Organische patronen tekenen.
  • Patronen die als rand gebruikt kunnen worden.
  • Raster patronen tekenen.
  • Mandala/Zendala tekenen.
  • Patronen als basis.

Uitleg over deze workshops vind je hier.

De kosten voor de Zentangle geïnspireerde workshops zijn 20 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal, koffie/thee. Neem je mini-kit mee om tijdens de workshop te gebruiken. Voor een online workshop betaal je 15 euro per persoon, tenzij bij de agenda anders vermeld staat.

Zentangle – verdieping is een 6-delige cursus waarbij iedere keer een ander onderdeel van Zentangle centraal staat. De kosten voor deze cursus bedragen 120 euro voor 6 workshops van 2 uur inclusief materialen, koffie/thee.

(foto’s geplaatst met toestemming van de cursisten)