Tekenen in Frankrijk

Zentangle geïnspireerde tekenweek (datum in 2024 nog niet bekend)

In deze week gaan we tekenen volgens de Zentangle methode. We beginnen met een (herhaling) van de basis workshop. Daarnaast tekenen we met witte pen op zwart papier, pakken we de renaissance tiles, gaan kleur toevoegen, tekenen een Zendala, en nog veel meer.

De kosten van de Zentangle tekenweek bedragen 180 euro per persoon. Bij de cursus inbegrepen:

 • 6 keer 3 uur les
 • alle benodigde materialen (pennen, potloden, papier)
 • koffie/thee
 • informatie over de omgeving
 • na afloop een foto-overzicht van de week (neem een usb-stick mee)

Mandala tekenweek van zondag 3 september tot en met vrijdag 8 september 2023.

Tijdens deze tekencursus wordt iedere dag een nieuwe tekening (mandala) opgezet, waarvan de vorm geïnspireerd is door de omgeving: Bretonse symbolen, een plaatselijk roosvenster en de plaatselijke klederdracht. De tekening kan iedereen naar eigen inzicht met kleurpotloden inkleuren.

De kosten van de mandala tekenweek bedragen 160 euro per persoon. Bij de cursus inbegrepen:

 • 6 keer 3 uur onder begeleiding tekenen en kleuren
 • tekenpapier
 • gebruik van materialen
 • koffie/thee
 • informatie over de inspiratie achter de tekeningen en de omgeving
 • na afloop een foto-overzicht van de week (neem een usb-stick mee)

Voor aanvullende informatie en aanmelden kun je mailen naar kunstkamer, e-mailadres info@kunstkamer.info.

Informatie voor beide weken

De les is van 9.30 tot 12.30 uur. Hierna kun je zelfstandig verder gaan met de tekening. De ruimte met de materialen blijft hiervoor de hele middag beschikbaar.

Of je kunt er voor kiezen om alleen of met z’n allen, de omgeving te gaan verkennen. Denk hierbij aan een bezoek aan het strand bij La Torche, met wellicht een surfles. Daarnaast kun je naar Quimper, een stad met oude vakwerkhuizen en een grote kathedraal. Of misschien wil je een bezoek brengen aan een atelier van een pottenbakker.

De cursussen worden gegeven op het terrein van La Chaumière de Keraluic, in het zuidwesten van Bretagne, bij de plaats Plomeur.

In de omgeving is veel te zien en te doen. Een informatiemapje wordt bij aanvang van de cursus aan iedereen gegeven. Ook is er informatie beschikbaar via Coen en Tineke Van Dorssen, de eigenaren van Keraluic. Van hen krijg je een zeer gedetailleerde kaart van de omgeving en tips over “wat je beslist gezien moet hebben.”

De kosten van het vervoer tijdens deze uitstapjes zijjn niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Verblijf

De cursus wordt gegeven op het terrein van La Chaumière de Keraluic. Je kunt kiezen voor een verblijf op de camping of een studio/appartement huren. De kosten van het verblijf zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Op het terrein staat “La Chaumière”, letterlijk “huis met een rietendak”, met op de begane grond 3 volledig ingerichte studio’s voor 2 personen en op de eerste verdieping een driekamer appartement voor 4 personen. Daarnaast is een kleine groene camping met 23 ruime staanplaatsen en comfortabel sanitair. Op de camping zijn ook twee volledig ingerichte katoenen tenten te huur. Voor informatie en reserveren kun je terecht op de website www.keraluic.fr.