Zentangle geïnspireerde workshops

Bij deze workshops wordt niet altijd op officieel Zentangle papier getekend. En soms gebruiken we ook kleur. De workshops kun je volgen nadat je een Zentangle Basisworkshop hebt gevolgd.

De kosten voor deze 2 uur durende workshops zijn 20 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal, koffie/thee. Neem je mini-kit mee om tijdens de workshop te gebruiken. Voor een online workshop betaal je 15 euro per persoon tenzij bij de agenda anders vermeld staat.

Nieuwe patronen tekenen

Wekelijks worden er nieuwe patronen gepubliceerd op www.tanglepatterns.com. Sommige patronen verdienen net iets meer aandacht of hebben een beetje meer uitleg nodig. De deelnemers aan de workshop kunnen zelf aangeven welke patronen ze willen tekenen.

Organische patronen tekenen

Sommige patronen lijken net bloemen of bladeren. Teken een boeket of een bloemenkrans. Ook kun je de patronen samenvoegen en gebruiken om jouw eigen kleurplaat te tekenen. Of maak een zig-zag-boekje en teken dat vol met kleine tuintjes. In de agenda staat wat we in de workshop gaan maken.

Patronen die als rand gebruikt worden

Patronen die gemaakt lijken om een rand te maken. Gebruik ze om een tekening heen, of om een foto. Ook kun je deze patronen stapelen en zo een nieuwe tekening maken.

Raster patronen tekenen

Teken een groot raster en laat de patronen in elkaar over lopen. Het doet mij vaak denken aan de tekening ‘Metamorfose’ van Escher.

Mandala/Zendala tekenen

Teken een mandala en vul deze met Zentangle patronen en/of kleur.

Patronen als basis

Teken een patroon zo groot dat je deze kunt vullen met andere patronen en/of kleur.